Hamburgher plescaviță cu sos ajvar

Vedeți aici rețeta originală de plescaviță și aici cum se face sosul (pasta) ajvar.

Să facem ceva asemănător, cu ce avem la îndemână.

Pun mici (merge mai repede așa) la fript într-o tigaie sau în cratița cu grătar pe care am prezentat-o aici.
 
Pun la copt (fript) și ciuperci și o ceapă.
 Micul fript.


Micii fripți se taie rondele sau pe lungime. Se taie chifla în două pe grosime. Se unge cu sos ajvar (pastă de ardei roșii copți și vinete coapte, cu ceapă și puțin usturoi). În loc, am pus zacuscă.
Se pun bucățile de carne (micii). Am pus și ceapă tăiată și ciuperca.
  
   Se pune în cuptor la încălzit (chifla se face mai bună, ca și când atunci ar fi fost făcută proaspătă).
   Am reușit să fac un hamburgher bun (plescaviță) repede și cu ingredientele pe care le-am avut la îndemână.
   Încerc să pun rețete utile, ușor și rapid de făcut și bune (foarte bune) la gust, adică mâncare ușor de gătit, de exemplu pentru studenți: cu câțiva mici (congelați), puțină zacuscă, o chiflă, corn sau cu felii de pâine se poate face repede ceva bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu