Evreii au fost răspândiți prin lume, așa că au luat din rețetele altor popoare. Pe un sait evreiesc am găsit rețetă de ghiveci românesc (cu câteva variante). Saitul este decent, inteligent și cu bun-simț. Am folosit Google translate, vedeți postarea.

Versiunea vegetariană românească este probabil cea mai comună în Israel în zilele noastre. Și deși în mod tradițional se servește peste orez, îmi place să-l servesc pe un alt aliment de bază românesc, mămăliga. Este definiția alimentelor confortabile.”
Și o variantă prezentată la Comentarii:
„Bunica mea, care era originară din Odessa, dar a trăit în România de mulți ani, a făcut o versiune fără carne. A curățat vinetele, a adăugat dovlecei, ardei, roșii, ceapă și morcovi (fără cartofi) și le-a asezonat cu mărar. Se servește rece sau la temperatura camerei, cu pâine.”
Articolul original, cu indicații și variante. Articolul tradus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu