Se întinde pe o tavă.
Se pun deasupra ingredientele: sos de roșii 160 g; salam cam 150-250 g (sau/și șuncă) pentru vegetarieni poate lipsi, ciuperci 250 g, ardei 50 g, roșii, dovlecei, ceapă (toate tăiate), mazăre 75 g, porumb boabe 50 g (din conservă sau se taie de pe un porumb fiert), măsline, felii subțiri de mere (acrișoare); un tub cu brânză topită sau cașcaval ras (după gust).
Sos de roșii pentru pița
Am cumpărat o cutie mică de sos de roșii de la Penny (există și roșii în conservă în sos sau sos la borcan și la alte magazine).
O cutie conține 500 g (cât pun în 3 pițe). Cântăresc o treime și o pun într-o farfurioară adâncă (restul împart în două și pun în două pungi în congelator, pentru alte dăți). Sosul de roșii în care amestec condimente pentru chiftele este bun și la alte mâncăruri, ca sos. Adaug puțin busuioc, puțin oregano (din plic) și condimente pentru chiftele. Puteți pune puțină zeamă de lămâie, să fie mai acrișor. Acestea au și sare, pun după gust cât să fie sărată pița suficient.
Se face aluatul și se lasă la dospit
Salamul se taie în bucățele mai mici (am cumpărat german, ambalat felii, de la Penny sau Kaufland)
sau îl tai felii
Se întinde aluatul dospit într-o tavă, pe el se întinde sosul de roșii (condimentat), se pune salamul.
Se pun ciupercile curățate și tăiate bucățele.
Apoi mazăre, ardei, porumb (din conservă sau tai boabele de pe un porumb fiert), dovlecei, măsline (tăiate felii):
Pița cu de toate:
Iau un tub de brânză topită, îl tai puțin la un capăt și fac dungi pe pița:
Deasupra am ras cașcaval (mai bine la urmă, după ce este scoasă din cuptor sau chiar când se mai răcește, după preferințele fiecăruia) și am pus felii de roșii:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu