Se cumpără un pachet de pișcoturi (cu 48 bucăți), un plic cu praf pentru cremă (eu am ales Dr. Oertker cu vanilie), unul sau două plicuri de frișcă și esență.
Se face suc pentru însiropat pișcoturile din apă cu zahăr, după gust, se poate pune puțină esență (potrivită cu aroma cremei).
Se însiropează pișcoturile. Eu le țin oblic deasupra unei farfurii cu suc și cu o lingură, le dau cu suc pe amândouă părțile (nu le înmoi tare, prefer să le las câteva ore sau până a doua zi să se pătrundă bine, fără să devină prea moi). Sau puteți folosi suc de băut, cumpărat.
Bat crema cu lapte rece.
Așez pișcoturile, pe măsură ce le înmoi, pe o farfurie. Pun cremă, mai pun pișcoturi. La urmă pun frișcă și apoi pe deasupra ornamente sau ciocolată rasă.
Pișcoturile le pun pe 3 rânduri:
- jos 3, apoi 3, sus 2 = 8 pișcoturi, ies 6 prăjituri
sau
- jos 3, apoi 2, sus 1 = 6 pișcoturi, ies 8 prăjituri
Farfuria cu Hello Kitty produce un gust și mai bun prăjiturilor.
* * * Poftă bună! * * *
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu