Coacerea în mai multe tăvi deodată în cuptorul electric Arctic AROIM 24500 BC (și în orice cuptor electric)

   Continuarea prezentării acestui cuptor electric și al folosirii cuptoarelor electrice (cu convecție, adică cu ventilator interior) în general.  
   Acest cuptor are două tăvi mari și un grătar (pe care eventual se mai poate pune o altă tavă).
   Puteți folosi ventilatorul interior când coaceți în mai multe tăvi simultan (fursecuri, biscuiți, foietaje etc). Cu ventilator (pe funcțiile corespunzătoare) coacerea este mai uniformă.

   Este recomandat ca pe la jumătatea coacerii să rotiți tăvile: cea de sus → jos și de jos → sus, că să fie coapte uniform.
   Pe funcția încălzire sus și jos, pandișpanul nu are jos coaja (subțire) și, după coacere, îl puteți întoarce cu partea de jos în sus. 
   Dacă vreți să facă coaja subțire, puteți folosi funcția încălzire de jos în ultimele 5 - 10 minute. 
   Sau puteți folosi o funcție cu ventilator.

Curățarea lipiciului de la etichete de pe sticle și borcane

Am găsit următoarele metode pentru curățat lipiciul rezistent, care nu se curăță ușor:

”   Metoda unsuroasă
Unge cleiul de pe etichetă cu ulei obișnuit, până ce acesta se îmbibă bine, apoi lasă-l să acționeze aproximativ 30 minute.
Îndepărtează lipiciul cu un burete abraziv și mult detergent de vase.
   Metoda amestecul minune
Amestecă o linguriță de praf de copt cu puțin ulei, apoi unge zona ce dorești să o cureți. Lasă să acționeze 30 minute, apoi freacă cu un burete abraziv și puțin praf de curățat (TIX) sau cu CIF. Clătește bine cu apă caldă.”
sursa

”Am descoperit un amestec format din praf de copt, ulei și praf de curățat de tip tix, care a dat rezultate și am scăpat până și de cele mai încăpățânate urme de lipici.
Amestecă o linguriță de praf de copt cu o linguriță de ulei din floarea soarelui,
freacă bine cu acest amestec eticheta sau zonele acoperite cu lipici de pe borcan,
lasă-l să acționeze 30 de minute,
freacă apoi cu praful de curățat și cu un burete abraziv,
spală cu apă caldă și detergent de vase.”
sursa

  Am încercat să curăț lipiciul rămas de la etichetă, de pe o sticlă de suc și a mers foarte ușor cu ulei. Am pus puțin ulei pe un șervețel (împăturat) și am pus pe sticlă, unde a fost lipiciul. Imediat am simțit cum lipiciul s-a muiat. Au fost și câteva pete de lipici mai gros, așa că am lăsat câteva zeci de minute să se înmoaie, cu șervețelul cu ulei lipit de sticlă (pusă orizontal).
   Am curățat cu partea mai dură a unui burete de vase și cu săpun. Pe sticlă nu au rămas urme de lipici.

Despre folosirea (și protejarea) instalației electrice din bucătărie

   Am întâlnit mai multe întrebări ale unor gospodine despre rețeaua electrică a casei (în special a bucătăriei), cât este de bună.
   Puteți chema un electrician să se uite și să vă spună. Și puteți folosi (numai orientativ) metoda de aici, în care este măsurată tensiunea fără și cu consumator (mare), iar căderea de tensiune (diferența) vă poate crea o impresie despre starea firelor din circuitul respectiv.
   Dacă circuitul respectiv nu duce curenți (puteri) mari, este bine să nu conectați consumatori mari simultan, sau să nu alegeți funcțiile care au consum mare, de exemplu la cuptorul electric prezentat aici să nu alegeți încălzire rapidă și puteți încălzi numai o rezistență (din câte are). La plitele electrice (cu inducție) nu porniți încălzirea rapidă (boost).